Trött idag..

Ja idag har det varit en seg dag.. Fint vÀder iaf sÄ jag och Emma gick ut med flickorna och sedan tog vi en fika pÄ sjögrens :) Fick Àven tillbaka kamera som jag glömt i Emmas vÀska i helgen! Varför Àr det alltid sÄ att man vill ta kort nÀr man inte kan?! Barnen var hemma idag dÄ det var ett vÀldigt hostande och snorande pÄ morgonen, dock nÀr jag sa att vi skulle vara hemma var det som bort blÄst! Nu gÄr jag och vÀntar pÄ att det ska komma paket i frÄn lindex och hm!! Och i morgon fyller jag Är! Men det kÀnns som att det kunnde kvitta med det..

Nu Àr det vÄr!!

Andreas har satt pÄ sommardÀcken pÄ bilen sÄ nu hoppas jag att det inte kommer mer snö :)
 Balkongdörren stÄr öppen och Jonathan Àr ute och leker med kompisarna pÄ gÄrden! Jag sjÀlv har haft lite egentid och passade pÄ att stÀda och rensa bland alla miljoner klÀdlÄdor och pÄsar som vi har sÄ nu Äker det fram lite vÄrklÀder och tunnare mössor mm. Andreas och flickorna Àr och handlar sÄ dÄ fÄr man passa pÄ nÀr det Àr lite lugnt hÀr hemma! Idag ska det grillas! Första grillningen för i Är! Ska bli sÄ jÀkla gött ;) Amanda var förbi en stund pÄ förmiddagen, trevligt trevligt! jaja..

Mykidoo!

Jag var ju pÄ ett Mykidoo party igÄr, och det var super mysigt att komma hemifrÄn lite och trÀffa folk!
 Jag hade med mig Meja och det gick bÀttre Àn vad jag hade förvÀntat mig dÄ hon brukar bli trött och kan vara lite smÄ gnÀllig vid den tiden som vi var ivÀg, men inte igÄr det gick jÀttebra!  TÀnkte vÀl inte handla nÄgot större men det slutade pÄ över 700 men tyckte dock inte att det fanns super mycket klÀder i min smak! Blev vÄr mössa till barnen och en tröja till Engla som Meja fÄr Àrva för jag var för snÄl för att köpa tvÄ xD BestÀllde ett he,ligt klÀdpaket ocksÄ sÄ vi fÄr se vad det kan innehÄll för nÄgot spÀnnande! Bilder kommer att komma men just nu sÄ Àr bloggen riktigt lÄgprioriterad, sorry! men men jag kommer igen, nÀr jag fÄr tillbaka orken och lusten..

Blir till att ta bussen upp till Tanum idag!

Ja vi var ju pÄ vÄrdcentarlen med Meja i mÄndags och ska pÄ en extra koll idag uppe pÄ BVC med barnlÀkaren.. Hon blir ju tÀt, rosslig och hostig sÄ fort hon blir förkyld och det Àr knappt en mÄnad sen vi var uppe med henne för samma sak, men nu verkar det som att dom ska ta tag i det och vi har nu fÄtt hem en inhalator till henne.. :)
Idag Àr det Àven möte pÄ dagis pÄ Jonathans avdelning och till kvÀllen ska jag pÄ mykidoo party hos en bekant!

Söndag 20 mars..

Nu Àr det nio dagar kvar tills jag fyller Är, dÄ blir jag 23 Är och det kÀnns som att det kunnde kvitta!!
 Hoppas att jag och flickorna kunde gÄtt ut och kÀkat eller hittat pÄ nÄgot annat mysigt?!

Helgen har varit vÀldigt lugn, Andreas, Jonathan och Engla Àr pÄ Orust och mamma Àr hos sin sÀrbo :D
Jag och Meja har roat oss sjÀlva med promenader i det fina vÄrvÀdret och lite smÄ besök av tant Sara och tant Emma, grejat hÀr hemma, Àtit och sovit och lekt sÄ jag har spenderat mycket tid sittandes pÄ golvet!! IgÄr gick vi till Saras mamma pÄ en kopp kaffe och det var jÀttetrevligt att bara sitta dÀr och prata och sÄ kollade vi pÄ hemska kort pÄ mig och Sara :) Tur att man inte Àr 13 Är lÀngre sÀger jag bara, tror att Sara hÄller med mig!!

Meja har blivigt lite förkyld, hostig och rosslig IGEN sÄ jag funderar pÄ att prata med BVC sÄ att vi kan fÄ en tid och kolla vad det Àr för sÄ ska det ju inte bli sÄ fort hon blir förkyld?! Skönt att vi har Bricanyl hemma iallafall..



Inköp, jag tror jag Àr lite köpgalen :)

Ja detta Àr lite av det som jag har införskaffat dom senaste veckorna!

Massa nya böcker! Älskar att lĂ€sa för barnen och dom Ă€lskar att lyssna :)


En ny jacka till mig och en till Meja!


Ett nytt regnskydd till dubbelvagnen, en söt mössa till Engla och tossar till Meja..


Ja nu har vi skaffat en grind in till vardagsrummet.. Eftersom Engla pottrÀnar och gÄr utan blöja pÄ dagarn och Meja kryper och reser sig tyckte vi att det var lugnast och sÀkrast om vi kunde stÀnga för inn dit dÄ man inte  alltid hinner se allt eftersom det gÄr sÄ jÀkla fort nÀr ungarna gör nÄgot :)

Ja jag Àlskar att handla nya saker allt ifrÄn litet och smÄtt till stora grejer :) spelar ingen roll tycker att det Àr lika kul att köpa nya nappar som innredning eller annat!! :D Men vem gör inte det, gillar att köpa nya saker?! 

VÄr vÀder ute idag!!

Ja idag har det verkligen varit fint vÀder! Gick till kyrkis i morse och sedan vidare till affÀren!
 Emma kom pÄ besök och tog en fika.. Dagens mat blev hamburgare, snabbt och gott..

Meja har inom kort fyra stycken tÀnder, hon har tvÄ tÀnder nere sen innan och tvÄ tÀnder dÀr uppe har spruckit igenom och Àr pÄ vÀg fram! Hon har Àven börjat att GILLA nappen pÄ riktigt! och det Àr jÀtteskönt!
 Att det kommer mat ifrÄn flaskan har hon ocksÄ förstÄtt och Àter utan problem, sÄ nu ammar jag bara vid "behov" det vill sÀga nÀr patten Àr överfull eller pÄ kvÀllen om hon inte kan somna..

Mammas duktiga tjej!!

Hoppa hoppa!!












Vi har varit borta i Tanumstrandshallen nÀr dom hade hoppborgar dÀr!
 Det var jÀttekul och alla tre barnen uppskattade det verkligen, kul att lilla Meja ocksÄ fick lite nöje pÄ familjeutflykten dÄ detta var mera tÀnkt för jonathan och Engla :) Engla var ju helt galen och tyckte detta var superkul, vilket ni sÀkert redan har förstÄtt ni som kÀnner henne! Jonathan hade varit dÀr en gÄng innan bara han och Andreas men han hade lika kul fördet, om inte roligare nu dÄ han skulle visa mig och Engla allt man kunde göra.. Nu blir det vÀl inget hoppande förrens det Àr karneval hÀr i Grebbestad..

 Ja detta var lite av vad vi har haft för oss under den tiden som jag varit dÄlig pÄ att blogga!!

bilder sÀger mer Àn ord!


Jonathan

                                                                                           Engla








komihÄg!

Vi har tvÄ söta komihÄg lappar hemma hos oss som jag bara var tvungen att lÀgga upp!


bra att ha pÄ kylskÄpet!


Sitter pÄ dörren!

De hÀr gillar jag!


Denna tvÄl luktar super gott och sÄ har det en fin fÀrg ocksÄ :)


Kosta vad det kosta vill men jag har iaf det hÀr diskmedlet.. Àven det luktar gott och ser fint ut!

TvÄ mammor, Tre barn..

Jag Àr mamma och min mamma Àr hÀr. Jag Àr min mammas barn som Àr sin mammas barn och jag har ett utav mina barn hÀr ;) Gud vad jag Àr fyndig!!

Fikat med Emma och Meja idag pĂ„ Sjögrens, orka inte gĂ„ till Kap horn det Ă€r en sĂ„n hysteri att man MÅSTE gĂ„ dit om man ska fika nu.. Handlat, stĂ€dat, lekt, matat, Ă€tit och spelat tv-spel mm!! Ja det var dagen i det stora hela.
 Kolla pĂ„ Melodifestivalen ocksĂ„ men det var vĂ€l som alltid, man kĂ€nner sig aldrig riktigt nöjd nĂ€r man fĂ„r reda pĂ„ vilken lĂ„t som vann! Jag hoppades mera pĂ„ Danny Ă€n pĂ„ Saade, men men! ÄLSKAR Sara Vargas lĂ„t, spring för livet..

Ja nu Àr det jag, mamma och Meja som Àr hemma.. tyst och stilla Àr det, iaf nÀr Meja sover för hon Àr inte precis still om man sÀger sÄ en riktig liten... jag vet inte vad! Men attans vad hon fÄr upp farten nÀr hon kryper ivÀg!
 Imorgon kommer resten utav familjen Alfredsson/Persson hem efter att ha spenderat en helg pÄ Mollösund.


 


Fy fan!

Nu Àr jag sÄ trött pÄ detta skitvÀder.. Vill ju att vÄren ska komma!
 Ja det gÄr ju lite sisÄdÀr med bloggen, men jag fÄr ju ingen tid över och om jag fÄr tid orkar jag inte..
Men i helgen ska jag lÀgga upp lite blandade bilder, mellan himmel och jord!

Dagens Àngel
Skin, tusen tack för att jag fick Äka med dig idag det Àr guld vÀrt :)


HÀrliga lördag :)

Dagen idag har bjudit pÄ ett riktigt vÄr vÀder! VÀdrat och hÀngt ut sÀngklÀderna.. StorstÀdat, badrummet skiner och luktar RENT! Andreas och alla barnen gick en svÀng till affÀren och köpte lite lördagsgott till oss! Idag kommer svÀrmor och barnen hit, ska Àta tacos och sedan se pÄ mello.. myspys i kvÀll!! I morgon blir det ev en tur till Tanumstrand igen med barnen, Jonathan hade haft det roligt igÄr och det verkar som att man kan hoppa rejÀlt pÄ madrasserna för han var tydligen en svÀng i rymden ;)

Nu var denna veckan slut..

Idag har Emma varit hÀr pÄ besök :) Alltid lika trevligt att fika med henne!
 Andreas kom hem nu sÄ det Àr skönt att man hinner fÄ lite tid med honom idag ocksÄ!
Idag blir det pizza till middag, gött med fetemad ibland! Andreas och Jonathan ska Äka till Tanumstrand och hoppa i hopp borg mm.. Kul att fÄ pappa för sig sjÀlv en stund, fÄr se vem utav dom som har roligast ;)



Nu Àr det ingen ide att ha Meja i sittgrejen nÀr hon ska bada sÄ nu kan hon krypa runt fritt i badkaret!


 En trött Engla :)




 

Tack..

-Jag sÀger bara en ska: Tack gode gud för karlar. Kvinnor Àr sÄ trÄkiga, de skall alltid stÀda, laga matoch ta hand om barnen. Inte kan de sitta still en sekund.
Nej, tacka vet jag karlar. De kan det hÀr med avkoppling. De kommer hem frÄn jobbet, kastar sig i soffan och rör inte ett finger förrÀn sporten pÄ TV börjar.

-Kvinnor Àr trÄngsynta. De bryr sig bara om bagateller, var man ska bo, lÀgenhet eller villa hur mÄnga barn man ska ha. Tacka vet jag karlar. De engagerar sig i de stora frÄgorna. Kommer Sverige med i fotbolls-VM, vinner Edberg Stocholm Open.

-Kvinnor Àr oförstÄndiga. De inser inte att man Àr sjuk. nÀr man har 39 graders feber, nej de ska upp i alla fall och laga frukost och se till att barnen kommer till dagis och skola. Tacka vet jag karlar. De hostar en gÄng och ligger sedan dÀckade i sÀngen i en vecka och blir ompysslade.

-Kvinnor Àr oekonomiska. De kan inte handskas med pengar, de sÀtter in pengar pÄ banken, köper klÀder och mat till familjen eller nya gardiner. Tacka vet jag karlar. De tar pengarna och gÄr ut och roar sig med grabbarna eller köper en ny radiostyrd bil.

-Kvinnor inser inte sin begrÀnsning. Först gÄr de ut och jobbar i 8 timmar, sen hem och jobbar 8 timmar till. Sedan ska de leka med barnen och hinna vara vackra och kanske sova en stund ocksÄ. Tacka vet jag karlar. De vet vad de kan och lÄter bli saker de inte klarar av. Som att fÀlla ner toalett ringen, plocka bort ALLA saker frÄn bordet efter middagen eller torka av bordet.

Vilken tur att vi kvinnor Àr sÄ bra pÄ att uppfostra vÄra söner till karlar!!

Börja blogga för tusan!!

Jag har varit riktigt dÄlig nÀr det gÀller att blogga, men det kommer hela tiden nÄgot före..
HÀr kommer en liten uppdatering om vad vi har hittat pÄ..
 Livet det rullar pÄ med allt vad det kan innebÀra Andreas jobbar och min mamma bor fortfarande kvar hos oss!
Meja Àr sjuk och fÄ medicin sÄ det gÄr lite sisÄdÀr med maten nu. Jonathan har fullt upp med kompisar och Engla lever rövare!! Jag har fÀrgat hÄret och har gÄtt frÄn ljust till koppar :D Bakat en hel del har vi gjort ocksÄ bla, muffins, microkaka, Àpplepaj mm recept kommer att komma pÄ lite goda grejer! GOTT
Snart Àr det vÄr och dÄ kanske vi kan börja vara ute lite mera, har varit sÄ kallt att vi bara varit inne hela lÄnga vintern kÀnns det som.. Hade hoppats attt det skulle vara lika fint som det var igÄr men det r det ju inte, blÄser riktigt kallt..
mÄndag: dagis tisdag:dagis onsdag:kyrkis, jag och Meja var hemma för hon Àr ju inte riktigt kry! torsdag:dagis


Skidor Àr pÄ tapeten hÀr hos oss!!

Min mamma Àr galen i sport och det har smittat av sig pÄ Jonathan, som nu har fattat tycke för bÄde handboll och skidor tack vare sin mormor, vad blir det hÀr nÀst friidrott?! Han hoppar upp o ner och ropar heja Sverige, heja Kalla :D
SÄ nu Àr det skidor som man tittar pÄ och inte barnprogram inte! Nu vill han fÄ skidor till vintern sÄ han kan lÀra sig att Äka sÄ vi kan heja pÄ honom! Och mormor köper gÀrna skidor till honom har hon sagt, sÄ vi fÄr vÀl se till vintern och hÄlla utkik i spÄren! 
Petter Northugg gillar vi inte hÀr hemma. Dom som man ska heja pÄ Àr:
Chalott Kalla, Anna Haag, Marcus Hellner och Frida Ingermansdotter, Emil Jönsson, Daniel Rickardsson mm
Är lite roligt att se nĂ€r en femĂ„ring och en 53Ă„ring stĂ€ller sig upp hoppar och hejar pĂ„ för fulla muggar :) Jag sjĂ€lv Ă€r inte lika road av sjĂ€lva skidorna utan mer utav min mor och son..

TĂ€nkte att Jonathan skulle fĂ„ en handboll frĂ„n sina morbröder sĂ„ att vi kan spela lite smĂ„tt nu nĂ€r det börjar bli bĂ€ttre vĂ€der ute :) Är ju roligt att han sjĂ€lv vill och dĂ„ fĂ„r vi ju passa pĂ„ att uppmuntra honom! Kanske han kan bli som morbror Daniel nĂ€r han blir större?!  Det Ă€r lite trĂ„kigt att det inte finns sĂ„ mycket valmöjligheter hĂ€r i Komunen, hĂ€star för tjejer och fotboll för killar typ..


RSS 2.0