Veckan som gÄtt och helgen som kom!

MĂ„ndag: Dagis..
Tisdag: Barnen var pÄ dagis och jag var uppe i Tanum och gjorde cellprov!

I Onsdags var vi pÄ kyrkis.. Jonatahn gick hem till mormor efterÄt och vi andra gick hem till oss och fikade med Emma som kom! Andreas kom hem tidigare frÄn jobbet dÄ han kÀnnde sig sjuk.

Torsdag var Andreas hemma och var sjuk, Jonathan var hemma frÄn dagis dÄ Àven han var dÄlig! Jonathan Äkte ner och sov hos mormor pÄ kvÀllen..   

Fredag: Var hemma och passade pÄ att stÀda.. Ut med grannens hund pÄ promenad.
Köpte mat uppe pÄ Frasses med mamma och tog med oss hem,
Emma kom hit och vi gick ner till Terese och drack kaffe!! Hade ju köpt present till Adrian som han skulle fÄtt nÀr han fyllde Är sÄ nu fick vi Àven lÀmnat den..

Idag Lördag blir det bara till att ligga hemma, Andreas och barnen Àr pÄ orust och jag och Meja Àr förkylda!!
Jag mÄste Àven ta tag i all tvÀtt som vi har frÄn dÄ vi bÀddade rent i allas sÀngar igÄr!! + alla klÀder!

Imorgon blir det vÀl att jag trÀffar mamma och tar en fika med henne kan jag tÀnka mig ;)


Jaha..

DÄ blir det en helg dÀr vila stÄr i fokus..
Jag Àr förkyld och dÄ Àr jag SJUK! :) Meja Àr ocksÄ dÄlig sÄ vi kommer bara att vara hemma och mysa idag. Andreas, Jonathan och Engla Äkte till Mollösund idag och kommer hem i morgon..

NEJ!!

Fy jag har blivigt sjuk.. Vill inte, VILL INTE! Andreas och Jonatahn har haft hög feber A:39,7 J:40,3..
 Jag som trodde att jag skulle klara mig men nej dÄ.. Hoppas att ni tyckte korten var fina :)

Alla kort som jag lovat att lÀgga upp..

Lite halt nÀr man hÀllt ut matolja pÄ golvet!



Lika :)


Orkar inte skriva nÄgot om bilderna!! :D ni fÄr se sjÀlva vad vi gör/gjort annars fÄr ni gissa eller frÄga!

JAG HAR IAF EN J**LIGT SNYGG FAMILJ ;) HAHA!

God Morgon God Morgon..

Eller inte, jag Àr skit hungrig men orkar inte göra frukost just nu..
 Andreas Àr sjuk och har feber, jag börjar bli sjuk.. Meja Àr snorig igen och har gnÀllt till o frÄn inatt!
Engla har ocksÄ varit vaken och Jonathan har hostat.. Nu i morse vaknade Jonathan av att han spydde i sÀngen..
FAN VAD JAG OGILLAR DETTA!

Vart ska jag börja..

Har inte haft nÄgon tid över till bloggen.. Nu har jag knappt koll pÄ vad vi har gjort i veckan.. 


Torsdag: Gick och lÀmnade barnen pÄ dagis med mamma, sedan gick vi ner till cafe kaphorn och fikade!!
super mysigt och den godaste frukosten pÄ lÀnge :) gick hem til mamma och var dÀr tills  det var dags att hÀmta hem mina smÄ ifrÄn dagis igen!
 HAHA, en rolig kvÀll hade vi iaf, dÄ Engla fick tag i matoljan och hÀllde ut den pÄ köksgolvet!! det blev lite halt kan jag sÀga sÄ efter att barnen kanat runt en stund blev det till att hoppa ner i badkaret.. Andreas tyckte tydligen att jag ocksÄ skulle bada för mig slÀngde han i med klÀderna pÄ, men vi fick ner honom ocksÄ ;)
sÄ det blev lite blött!! men roligt var det.. Jag och Andreas kollade pÄ film pÄ kvÀllen och hade lite mys!!

Fredag: Andreas kom hem vid tvÄ tiden och dÄ Äkte han, jag och Meja till torp! Mamma passade Jonathan och Engla hemma hos oss. LÀmnade in vÄran tv pÄ onoff för den Àr paj efter det blev det shopping för min del :) Fick köpt en hel del klÀder till bÄde mig och barnen :) alltid lika roligt att köpa lite nya klÀder tycker jag.. Storhandlade pÄ maxi sÄ nu Àr bÄde kyl och frys full laddade med mat igen! Jag var helt slut och somnade vid Ätta/halv nio nÀr jag lÄg och ammade Meja. Var vÀldigt trött..

Lördag:Andreas var ivĂ€g och jobbade pĂ„ förmiddagen. Vi hade huset fullt med ungar dĂ„ J hade tre kompisar hĂ€r! NĂ€r klockan var tvĂ„ kom pappan hem och dĂ„ var det dags för mig och Jonathan att börja göra oss klara för att gĂ„ pĂ„ bio!! Vi var och sĂ„g pĂ„ lilla Anna :) det var jĂ€ttemysigt! efter det sĂ„ gick vi och tog en fika och dĂ€r trĂ€ffade han en dagis kompis sĂ„ dĂ„ passade han pĂ„ att leka lite med honom ocksĂ„.. Åt mat och kollade pĂ„ film.. Meja fick smaka pĂ„ morot idag! Jag gick och la mig tidigt idag ocksĂ„ vid nio sov bĂ„de jag och Meja! 

Söndag: Andreas och Jonathan Äkte upp till Tanum och jobbade. Jag och smÄflickorna var hemma och grejade och sovmiddag! Sen var det dags för kompisar igen nÀr Jonathan kom hem..
 Fick bakat kladdkaka och negerbollar. Fredrik, hans tjej och Liam kom ner och fikade och lekte! Dom har kÀnnt varandra sen dom var bebisar och dom tycker vÀldigt mycket om varandra, Jonathan grÀt nÀr Liam skulle Äka hem och sa att han saknade honom :) sötunge! Nu pÄ kvÀllen har killarna bakat bröd som vi ska Àta till kvÀllsmat, och barnen har badat en stund..
 
  I morgon Àr det dagis igen, och en ny vecka börjar!! Bilder kommer senare ikvÀll!

Orka..

idag ska jag försöka att orka blogg lite, har en del dagar att ta igen med bilder och info :)
 Men igÄr somnade jag nÀr jag lÄg och ammade Meja i sÀngen sÄ nÀr kl var tolv och Andreas gick och la sig var jag nÀstan redo att gÄ upp klÀ pÄ alla barn!! GALET va trött jag var sov som en stock..

Fullt upp igÄr..

och nu har jag inte tid att skriva nÄgot större Meja har precis Àtit gröt och börjar att bli trött pÄ att sitta i matstolen!! Jag skriver i kvÀll, kommer bilder lovar ;)

Onsdag..





Emma kom hem och vi tog en kopp kaffe och vÀntade pÄ att Meja skulle vakna sÄ vi kunde gÄ ut pÄ en promenad i det fina men lite kalla vÀdret som vi har haft idag!! KÀnndes sÄ skönt att komma ut en stund, fÄr passa pÄ nÀr det Àr bra vÀder. Idag fick Meja sitta upp i dubbelvagnen för första gÄngen, hon har suttit i enkelvagnen men inte i denna innan :) Hon satt jÀttebra i den! Jonathan var ocksÄ nöjd för nu fÄr han bÀttre plats att sitta pÄ! Vi gick ner till parken och gungade en stund och sen gick vi vidare till affÀren..
 Engla somnade i vagnen pÄ vÀg hem. Vi tog en andra kopp kaffe och fika pÄ det som vi handlat..
Meja lÄg pÄ golvet och Älade runt och satte sig Àven upp, sÄ nu börjar hon att fÄ klÀm pÄ det ocksÄ!! SÄ duktig Àr hon! NÀsta Onsdag blir det kyrkis för vÄran del :)


Alla barnen badade idag, Andreas hÀmtade upp sittsen ifrÄn förrÄdet idag! Det funkade jÀttebra :)

Vilken morgon..

Alla barnen kom inn och la sig hos mig i sÀngen i morse, och nÀr klockan var halv Ätta gick det inte att ligga kvar lÀngre! Lika bra att gÄ upp och Àta frukost och klÀ pÄ sig!! SÄ nu Àr klockan snart halv elva och allt som skulle göras hÀr hemma Àr klart! Nu vÀntar vi en stund sen Àr det dags att gÄ ut! Vill att tiden ska gÄ lite fortare idag :)

Mammorna / Barnen :)





Det Àr kanske inte dom bÀsta/snyggaste korten men men :)
 Dom dÀr uppe pÄ Frida och mig Àr över tvÄ Är!

En vanlig dag..

Barnen har varit pÄ dagis idag 9-14.. Mamma bÄde lÀmna och hÀmtade dom idag :)
 Jag och Meja gick och la oss en stund pÄ förmiddagen, sköönt att vila en stund! Inte gjort alltför mycket idag.
NÀr klockan var tre gjorde jag mat, sÄ jag mamma och barnen Ät innan Andreas kom hem idag, kÀndes skönt att fÄ det avklarat och plockat inn i diskmaskinen mm, efter det satte jag pÄ en maskin med tvÀtt och hÀngde upp den. Fick dammsugit lÀgenheten ocksÄ. Blir alldeles matt av att dammsuga!! Nu Àr det bara lek med barnen som stÄr pÄ schemat hemma hos oss och sedan Àr det lÀggdags..
Vad har ni gjort idag?
 
 Hoppas att det Àr samma vÀder i morgon som det har varit idag, tÀnkte gÄ ut och gÄ med Emma dÄ!! Har inte varit ute pÄ en riktig promenad pÄ lÀnge kÀnns det som. Hatar nÀr det Àr isgata och snöslask pÄ vÀgen.. HÀrligt att man kan se delar utav grÀsmattan igen :)
 
 LÀngtar till vÄren och sommaren!


Det hÀnder mycket i barnens liv just nu..

Ja det Àr verkligen en hel del som hÀnder med barnen nu..

 Meja har börjat att Àta gröt och det kommer vi ju öka pÄ med mat, sÄ att jag slutligen inte ammar alls! Hon "kryper" Älars sig fram och fort gÄr det, speciellt om hon ser nÄgot som hon vill fÄ tag pÄ.
Börjar att försöka med pincettgrepp och första tanden har tittat upp!

Jonathan har kommit i en fas eller nÄgot för han vill inte gÄ och lÀgga sig pÄ kvÀllen och om han fÄr bestÀma sÄ vill han sova i vÄran sÀng och med mig!! IgÄr tror jag klockan var nÀrmare tio innan han somnade.. Han ligger i sÀngen men somnar inte.

Engla, Äh min lilla Englabus. SÄ fin i toffs! Hon har ju alltid varit en framÄt tjej och vetat vad hon vill! Nu Àr det vÀldigt mycket "kan sjÀlv" som gÀller för damen och hennes favorit ord Àr NEJ!! Hon Àr vÀldigt bestÀmd :)
Pratar gör hon hur mycket som helst, helt galet vad hon kan sÀtta igÄng och babbla!

Det ska bli roligt att se vilken "roll" meja kommer att ha nÀr hon Àr lite större, Jonathan Àr den snÀlla och kÀnsliga medans Engla gÄr pÄ som en ÄngvÀlt!! Och henne sÀtter man sig inte pÄ! Jonathan fÄr utstÄ en hel del tjuvnyp ifrÄn sin lillasyster som brÄkar mycket just nu..

lite tankar och minnen..

Mina tre barn Àr det bÀsta som hÀnt mig och jag Àr sÄ otroligt glad att jag och Andreas har sÄ fina barn!
 Älskar dom över allt annat hĂ€r pĂ„ jorden!

 Det Àr nog den bÀsta kÀnslan som finns att födda barn, det Àr sÄ mÀktigt! WOW vilken upplevelse det Àr!
 Jag Àr Àven sjuk stolt över mig sjÀlv som klarat av tre förlossningar sÄ lÀtt som jag har gjort och jag Ängrar mig inte en sekund, vet med sÀkerhet att jag kommer att fÄ uppleva detta minst en gÄng till i mitt liv :)
Och jag lÀngtar!
 Det var med spÀnning som jag Äkte in till nÀl för att födda och inte med rÀdsla, kroppen visste precis vad den skulle göra och jag hittade ett inre lugn i mig sjÀlv!! Jag tror nog att alla som fött barn hÄller med om att det Àr bland det bÀsta som dom nÄgonsin har upplevt..





Engla pÄ bb!

 Ett annan minne som jag blir glad av att tÀnka pÄ Àr den dagen dÄ jag och Andreas förlovade oss, jag visste om att vi skulle göra det men han hade skickat ivÀg mig sÄ att han kunnde fixa iordning lite hemma, och vad jag blev förvÄnad överraskad och glad nÀr jag kom hem igen!!
 Vi hade varit till sammans i tvÄ Är nÀr vi förlovade oss, jag tycker inte att det Àr nÄgot som man gör bara för att. Vissa förlovar sig ju med varandra bara efter ett par mÄnader tillsammans och det tyckr jag Àr fel!! men alla tycker vi olika om den saken, man ska ju göra som man sjÀlv vill! Det gör iaf jag :) Vi har nu varit tillsammans i hela sex Är!! nu 2011 gÄr vi in pÄ vÄrat sjunde Är tillsamman och jag hoppas pÄ mycket skratt, glÀdje och lycka!

Jag Àr ocksÄ galet glad över att jag Àntligen fick min tatto gjord! Fick den i julklapp av Andreas :)
 Jag fÄr alltid sÄ himmla bra och fina julklappar/presenter utav honom
Jag vill göra min andra tatuering nÀr jag fyller Är!! Hoppas att det kÀnns som med den första för dÄ Àr det lÀtt som en plÀtt ;)

 Är vĂ€ldigt glad över att jag och min bror har lagt det gammla bakom oss, sĂ„ nu ser jag fram emot att fĂ„ vissa upp min familj som vuxit sedan vi sĂ„g sist!


lite bilder pÄ hur det ser ut i vardagsrummet, en liten början pÄ hur det kommer att bli..










16/1-10

GÄrdagens mat! Det var jÀttegott.

Idag har det varit en vÀldigt lugn morgon, hade ingen lust att gÄ upp ur sÀngen i morse men Meja ville ju inte ligga dÀr hela dagen! Gick upp och Ät frulle och kollade runt lite pÄ datorn, Meja somna en stund och dÄ satte jag mig och kollade lite pÄ nyhets morgon :) Helt otroligt Meja somnade vid sex tiden igÄr kvÀll och sov hela natten vi gick upp vid halv nio sÄ hon vakan kankse vid 8 tiden.. Idag kommer barnen och Andreas hem!
 
 

Mammas lilla tjej :)


Jaha, dÄ har denna dag slut..

Oj idag Àr det en del som varit inne och lÀst hÀr pÄ bloggen :)  Hoppas att man kan roa nÄgon med den iaf.. KUL 
 Jag skriver mest för min kompis Frida som sĂ„ gĂ€rna ville att jag ocksĂ„ skulle skaffa en blogg ;) Är ju kul att kunna se vad som hĂ€nder runt mig och ungarna.. Jag lĂ€ser ju hennes blogg för att uppdatera mig om hennes liv i Kungsbacka och om lilla Tilde ;)
 Ja idag har jag och Meja bara varit inne vi slapp gÄ ut. Det har ju regnet ocg snöat om vart annat hela dagen sÄ det kÀnndes inte sÄ kul att ge sig ut pÄ promenad idag.. Mamma gick och handlade och kom upp hit sedan..
 Hon hade köpt med sig fika till oss frÄn det nya cafet (kap horn) Mmm.. SÄ det blev kaffe och kaka innan maten ;)  Jag har lÀngtat efter denna helgen för jag och mamma hede bestÀmt sen innan vad vi skulle Àta dÄ!
Det var super gott, Ähh vad jag har lÀngtat efter att fÄ Àta rödkÄl!!
 NÀr mamma gick hem somnade Meja för natten och jag har bara suttit pÄ rumpan framför dumburken och datorn :D Jag hÄller tummarna pÄ att Meja inte vaknar och Àr uppe mer idag, hon somnade lite efter sex och har sovit sen dess, sÄ om hon vaknar nu blir det nog sent i sÀng för mig!! Fick gett Meja nÄgra skedar gört och lite purre idag ocksÄ! Tanken Àr att jag ska ha slutat att amma i februari.. Men vi fÄr vÀl se hur det gÄr, man fÄr ta en dag i taget helt enkelt!!

 God Natt :)


Älskar denna bild!


Jag tycker att den Àr sÄ fin!! Snart hÀnger en förstoring pÄ vÀggen i vÄrat vardagsrum :)

 Har inte gjort en sak hitills idag, ska vÀl försöka masa mig ner till affÀren lite senare och möta mamma. Idag ska vi ju Àta middag ihop, kyckling och potatis, sÄs och röd kÄl!! Jag fÄr försöka att komma pÄ en efterrÀtt till oss ocksÄ, det mÄste vi ju ha! Vad har ni för er idag?
 
Meja Àr sex mÄnader idag, kan inte fatta att det redan har gÄtt ett halvt Är med henne redan!? GALET
Tiden gÄr sÄ fort och jag tÀnker förfullt pÄ födelsedagar,
 vad jag ska baka vad jag ska köpa, lekar och godispÄsar mm. Vad tycker ni Àr kul att bjuda pÄ? Jag har ju ett 25 Ärs kalas att planera och ett 5 Ärs 2 Ärs och 1 Ärs kalas, kan ju vara kul med lite tips och ider?!!

Min uppgift hÀr i livet just nu...

 
Ifall jag arbetar? Jag arbetar 24h/dygnet. Varför? Jag Àr MAMMA.
Jag Àr kock, stÀderska, lÀrare, barnflicka, sjuksköterska, hantverkare, rÄdgivare och tröstare. Jag har ingen semester eller andra lediga dagar. Jag arbetar dag och natt. Jag har jour precis hela tiden. SÀg mig bara att din uppgift Àr svÄrare Àn min!

En flicka :)

Nu börjar Engla bli en "riktig" flicka med toffsar och spÀnnen i hÄret..
 Hon Ă€lskar att köra runt pĂ„ sin dockvagn, och gillat att ha klĂ€ningar och sĂ€ger Ă…Ă„Ă„h! nĂ€r man tar pĂ„ henne finklĂ€der som te.x klĂ€ning.. :) Jag tycker att detta Ă€r jĂ€ttekul! Jag vet att man inte ska vara flickig eller pojkig men lite mĂ„ste man fĂ„ vara!!
 
HÀr Àr lite bilder pÄ söt Engla!

mÄlade hennes tÄr för skojs skull :D hon var inte lika förtjust som jag över detta!!
 Jonathan fick sina mÄlade och han blev iaf glad!




Min fina Englabus, som nu Àr supersöt i toffs ;)

PattLisa TuttFia!!

Ja det Ă€r inte bara killar som ÄLSKAR bröst, utan Ă€ven bebisar ;)
 
Jag ammar fortfarande Meja och i morgon Àr hon sex mÄnader..
Jag sa att jag aldrig skulle amma sÄ hÀr lÀnge max tre mÄnader, men ack vad fel man kan ha!! 
 
Jag vill aldrig sluta att amma! 

Haha. Det Àr ju hur behÀndigt som helst och lÀttvindigt.. 
Jo det Àr klart att jag ska sluta  med amningen men fy vad bekvÀm man har blivit!!
Jag eller ja mitt bröst Àr det ju som agerar bÄde mat, napp, trygghet och nÀrhet och sömnpiller ;)
Men jag mÄste börja sparka mig sjÀlv dÀr bak lite nu och komma igÄng pÄ riktigt med smakport.
Meja har fÄtt smaka pÄ gröt i nÄgra dagar och idag fick hon nÄgra skedar med purre, pÀron/persika..
Men jag mÄste se till att det blir varje dag som hon fÄr det, för nu vill jag att hon ska börja Àta! Iaf pÄ dagarna!!

 Idag har jag plockat ur diskmaskinen och sedan fyllt den och plockat ur den igen.. hÀngt upp tvÀtt, tvÀttat lite till och hÀngt upp den maskinen ocksÄ ;) Det finns att göra hÀr sÄ om nÄgon har trÄkigt Àr det bara att komma hit sÄ ska jag sÀtta er i arbete!!
Jag med Emma och Meja pÄ det nya cafet idag  :) mysigt och gott.
Jag Ät en grillad macka med skinka och kyckling och Emma Ät smörgÄstÄrta och varsin kaffe latte!!
Meja fick nöja sig med bröstmjök, men lika glad var hon för det.. Andreas och dom "stora" barnen Äkte till mollösund idag.. Det Àr bÄde roligt och skönt nÀr dom Äker, men samtidigt Àr det vÀldigt ensamt och trÄkigt ocksÄ.
 Men det Àr bara att se det posetiva i det hela för alla vinner ju nÄgot pÄ det..
 Andreas fÄr jobba och tjÀna pengar, dÄ Àr han glad! Jonathan och Engla fÄr leka med Elin och Linnea, trÀffa farmor och farfar och övriga som Àr dÀr!! Och Meja fÄr all min tid och jag fÄr egentid!!
Lite trÄkigt att jag inte Àr dÀr denna gÄngen för idag fyller Rebecka Är 19 Är idag, stora tjejen nu :P
 I morgon blir det middag med mamma, ocksÄ ett plus att Andreas inte Àr hemma för dÄ kan vi Àta kyckling! Han gillar inte det sÄ vi Àter inte det sÄ ofta som jag skulle vilja..


En liten Meja pÄ BB..

Sex mÄnader senare..

Suck!!

Barnen har varit pÄ dagis idag, jag fick gÄ med mamma ut till bilen i morse, Jonathan fick försig att han skulle stanna hemma idag för han tycker att det Àr trÄkigt pÄ dagis och sÄ ville han spela spel pÄ datan!! SUCK!
SÄ det var ju bara att bita ihop och "slÀppa" med sig honom ut.. Jag har inte gjort mycket idag mer Ànn det som görs varje dag: tvÀtta plocka i och ur diskmaskinen och smÄplocka lite :) 
 
Engla och Andreas Äkte ner och handla grejer till middagen för jag hade inte kommit ivÀg till affÀren idag, och dÄ hjÀlpte jonathan mig att dammsuga inne pÄ sitt rum.. Efter det kom hans kompis hit, dÄ flyttade dom runt pÄ grejer och gjorde iordning pÄ rummet!! Sedan var det dags för mat! Blev hamburgare och pommes.. :)
 Jonatahn gick till kompisen efter maten och vi drack kaffe med vÄran granne Jacob!

YES! Sverige vann matchen ikvÀll.. (i handbollen)      hoppas att det fortsÀtter sÄ!   :)


igÄr..


Engla Àlskar ketchup :)

Pysslar..

Blir bara tvÄ bilder.. 
Nu pÄ kvÀllen var Engla jÀttetrött sÄ vi fick sÀtta henne och Jonathan i badet för att det inte skulle bli för tidigt i sÀng för dÄ vaknar vÀl Engla vid 5 pÄ morgonen och vill gÄ upp dÄ :D hon har vÀldigt bra morgon humör!!
Det har inte jag och ligger gÀrna sÄ lÀnge jag kan, det blir vÀl vid sjutiden som jag gÄr upp och har jag riktig otur har jag legat vaken sen 6..
Man fÄr vÀl vara glad att barnen somnar relativt tidigt pÄ kvÀllarna..
Men man mÀrker dock att det har varit lite si sÄ dÀr under jul och nyÄr med tider för jonathan Àr ju lite svÄr somnad nu och drar ut pÄ det ett tag med ursÀkter mm.. Meja har ocksÄ svÄrt att sova, andra kvÀllen idag som hon bara gnÀller och inte kommer till ro, hon har knappt sovigt idag och vill inte vara hos pappa..
 SÄ trÄkigt nÀr dom ska vara sjuka. BÄde Jonatahn och Meja har jobbig hosta,
och med vÄran vanliga tur blir dom vÀl friska och dÄ blir vÀl Engla sjuk och sÄ gÄr det runt och runt!!

PÄ tal om sjuka barn, sÄ vill jag skÀnka en tanke till mitt lilla kusinbarn
 Wilma som ligger inne pĂ„ nĂ€l med dropp och syrgas!! stackars stackars liten!! Är inget roligt, men nĂ€stan alla barn som ligger dĂ€r inne nu har samma sak det Ă€r ju nĂ„t jĂ€kla virus som gĂ„r..
skönt iaf att Meja inte blev sÄ dÄlig sÄ vi var tvugna att Äka in..

 Mamma Àr har nu, sitter och stickar en halsduk till mig :) sÄ snÀll min fina mamma Àr!!
Engla sover  och Meja har ocksÄ somnat nu, men Jonathan kÀmpar Ànnu!! 
   Tröttsamt.. men men, man kan ju inte tvinga honom att somna sÄ han ligger i sin sÀng och rullar tummarn..

Mamma ska sova hÀr för hon ska lÄna bilen och dÄ kör hon upp Andreas till jobbet tidigt i morgon..
Blir lite lÀttare om hon sover hÀr dÄ..
Jag tycker bara att det Àr trevligt, blir lite roligare och inte bara samma samma som varje vanlig morgon!!

Barn..

Jo det Àr klart att jag tycker om barn.. Inte bara mina, utan allas..
 
Men nÀr man har fÄtt nog av sina egna efter en dag med mycket
(jag vill hjÀlpa dig mamma)
och det betyder oftas att allt blir fel eller tar lÀngre tid..
 vad hÀnder dÄ nÀr man Àr som mest slut? Jo det kommer en kompis till Jonathan!!
jag tycker att det Àr jÀtte roligt för hans skull att det kommer kompisar hit 
och det Àr inte ofta vi nekar till att dom fÄr komma in,men för min egen hade det inte skadat att vara ensam en liten stund ibland..

Idag har jag har fÄtt rensat lite ibland alla vinterklÀder,
kÀnner att vi behöver inte ha typ hundar olika mössor, vantar, raggsockor mm :)
 Har gÄtt igenom barnens dagis klÀder ocksÄ sÄ ikvÀll blir det till att stryka pÄ namnlappar!!
KÀnner mig sÄ hurtig idag ;)

Fick bakat min efterlÀngtade kladdkaka idag ocksÄ, jag hade pÄ lite nutella Mmmm! Det blir super gott..
 Maten idag blev egna pannbiff med kokt potatis stekt lök och sÄs.. lingon och rÄ rivna morötter till! 
Mamma var hÀr och Ät middag med oss! Alltid lika kul att ha middagsgÀst ;)

LÀgger upp bilderna ifrÄn igÄr lite senare ikvÀll.. Har inte kunnat ta nÄgra kort idag för Andreas har haft med sig kameran till jobbet.. Varför Àr det alltid sÄ att nÀr man inte har nÄgon kamera sÄ finns det sÄ mycket tillfÀllen som man vill ta kort pÄ?!

       MIN KLADDKAKA!
100 g smör
3 dl socker
2 Àgg
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker

SmÀlt smör, rör ner socker och Àgg
 blanda ocksÄ ner kakao, vaniljsocker och till sist mjölet.

HÀll smeten i smord form jag har Àven ströbröd, grÀdda pÄ 175 grader 25-30 min
 lÄt kakan stÄ en stund innan du skÀr i den!! LYCKA TILL den Àr super god!

11/1-11

orkar inte lÀgga upp bilder frÄn idag, kommer i morgon istÀllet ;)

Idag har bÄda barnen varit pÄ dagis, och jag har grejat lite hÀr hemma.
Barnen blev hÀmtade idag, sÄ jag undkom att bryta nÄgar ben idag ocksÄ! 
 Och i samma stund som Barnen kom hem, kom ocksÄ Emma hit!! 
Drack kaffe, GIVET nÀr hon Àr hÀr ;) pratade och var med barnen.. Andreas hem och dÄ blev det mat och lite mera kaffe! 
 
Jonathan och Emma tog fram mÄlarböker och pennor efter maten.

Jag, Emma och Jonathan mÄlade och klippte!! Engla var med pÄ ett hörn men hon roade sig mest med att kasta ner alla pennor och kritor pÄ golvet!! Meja var med sin pappa! I morgon blir det vÀl en tur ner till affÀren för kyl frys och skÄp gapar tomma.. Ska tydligen komma mer snö i natt sÄ jag hoppas att den fÄr ligga kvar sÄ det inte Àr vÀrsta isgatan nÀr vi ska gÄ i morgon.. Man skulle kanske försöka att baka nÄgot gott i morgon? Ja ja vi fÄr vÀl se hur det blir med det.. Annars sÄ ska vi nog inte göra sÄ mycket, det Àr ju inte super kul att vara ute iaf sÄ vi kommer att hÄlla oss roade med saker inne  istÀllet :) 

 Idag Àr det inte Mejas kvÀll verkar det som, har varit pÄ hur bra humör hela dagen men nu nÀr hon ska sova kommer hon inte till ro och dessutom hostar hela tiden!! Tröttsamt att hon inte kan fÄ somna och fÄ fortsÀtta med att sova utan att vakna hela tiden. Stackare..  NÀ nu ska jag se om jag kan fÄ henne att sova för hos pappa vill hon tydligen inte vara hos just nu!!
 


Isgata..

Mamma kom hit vid ett tiden, sÄ att jag kunnde gÄ sjÀlv och hÀmta Engla pÄ dagis och slippa dra ut mina sjuka barn som bara varit hemma idag..
 Tog följe med Erika, en annan mamma! Men det Àr ju rena isbanan ute! Och fy vad dÄligt dom sandar det Àr ju löjligt för fan..Fick kramp i fötterna nÀr jag gick och jag spÀnde nog hela mig nÀr jag gick :) 
 Idag kom min desperate housewives box hem i brevlĂ„dan, sĂ„ nu har jag alla sĂ€songerna pĂ„ dvd!! Har fĂ„tt med mig mamma in i trĂ€sket nu ocksĂ„ ;) ÄLSKAR mina underbara hemmafruar!
 Blev till att rensa och Àta utav det vi hade hemma, sÄ det blev stekt prinskorv och bacon med stuvade makaroner, lÀtt men gott.. Meja fick smaka gröt idag och hon var helt nöjd över detta! SÄ till helgen blir det gröt bÄde pÄ för och eftermiddag!

Första dagen Meja fÄr gröt :)


Det var inte bara Meja som smakade pÄ gröt igÄr och idag, Engla ville ocksÄ! Sötnöt ;)
 
Nu har alla barnen somnat, Jonathan har börjat fĂ„ svĂ„rt för att somna. Vill gĂ€rna sova med mig, han Ă€r vĂ€ldigt mammig pĂ„ kvĂ€llen! SĂ„ han har ju tusen ursĂ€kter för att gĂ„ ur sĂ€ngen: dricka vatten, mĂ„ste kissa, cd-sagan Ă€r slut osv. men han Ă€r för söt, han sa till mig förut att han saknar mig och att jag Ă€r ett rosa hjĂ€rta och den finaste rosen :) mitt mammahjĂ€rta smĂ€lter nĂ€r min fina lilla kille sĂ€ger sĂ„! ÄLSKAR DIG Jonathan. Han Ă€r sĂ„ snĂ€ll och fin, och vill gĂ€rna vara nĂ€ra och visa kĂ€nslor! 

 NÀ nu ska jag snart gÄ och lÀgga mig har varit vaken sen 6 imorse och det Àr ju en dag i morgon ocksÄ! Detta var lit om vÄran dag idag..
Sov gott 





















































Englas morgon..

Idag var det dags för dagis igen :)
 Jonatahn Àr sjuk sÄ han Àr hemma idag, men inte Engla hon var pigg och glad i morse!


Borsta tÀnderna mÄste man ju göra :) men jag kan sjÀlv mamma fÄr bara hjÀlpa lite!

Vantarna pÄ..

Idag Àr det ocksÄ första gÄngen som hon har toffs i hÄret pÄ dagis :D haha *stolt* Att man kan bli sÄ glad och tycka att det Àr sÄ kul, en sÄn liten grej!!
 NÀr Engla var klar gick vi ut och mötte Sara som var sÄ snÀll och körde!! Sara ska vara fröken pÄ Englas avdelning idag, och Millan som jag ocksÄ Àr vÀn med! Ha det sÄ KUL med att min busunge idag!!
 Jag Jonatahn och Meja ska bara ta det lugnt hÀr hemma..


bilder frÄn idag!

Jag!
Min tatto :)
Emma och Jonathan
Engla pÄ eftermiddagen
Engla pÄ förmiddagen
Meja sitter sjÀlv!!

Och hon tillochmed satte sig upp helt sjÀlv förut, jag var helt inne i datan och Meja lÄg och Älade pÄ golvet och nÀr jag sedan tittade upp sÄ sitter hon upp men nÀr jag sprang för att hÀmta kameran sÄ tippade hon!


Lite mera idag!

Jaha dÄ var alla hemma igen!
Nu har den förlorade sonen kommit hem igen ;) Febrig och inte alls kry.
 Sen sist jag skrev pÄ bloggen har Emma varit hÀr och fikat, och mamma var hÀr och Ät mat med oss! Nu ska barnen i sÀng och jag ska bota min huvudvÀrk med en red bull!! 
 Det löste sig sÄ Engla kommer ivÀg till dagis ÀndÄ i morgon, snÀlla tantSara ska jobba pÄ Englas dagis sÄ dÄ tar hon vÀgen om och hÀmta upp henne :) TACK!
 Meja fick smaka pÄ lite gröt idag, tyckte att det var helt okej :) Även Engla ville smaka! HAHA,
hon ska ha allt som gÄr att Àta hon Àr vÄrat lilla matvrak förutom Andreas!!



Glad :)

Äntligen,
det verkar som att Engla börjat kunna ha toffsar utan att bli helt till sig ;) Nu kan hon ha dom en bra stund och om hon tar ut dom vill hon att vi ska sÀtta tillbaka dom!
SÄ idag har hon tvÄ toffsar och ett spÀnne i luggen! Hon hade toffs i gÄr ocksÄ!!
LÄtter kanske knÀppt men jag Àr jÀtteglad! hihi TÀnk va sött till sommaren!

 Har fÄtt stÀdat lite idag ocskÄ, orkade inte med allt igÄr. SÄ nu Àr det stÀdat och fint. Ska hÀnga lite tvÀtt sen bara

Det blir inget dagis för barnen i morgon. Engla skulle vÀl kunna gÄ men det blir sÄ omstÀndigt för bara ett par timmar. Dom gÄr ju fem timmar tre dagar i veckan men nÀr jag gÄr sÄ tar det en timme dit/hem och sen en timme igen..
SÄ det kÀnns bara jobbigt nÀr Jonatahn och Meja Àr dÄligt.

Nu vet jag inte vad jag ska göra Engla sover och Jonathan Àr kvar och vilar uppsig hos mormor!
Är sĂ„ glad att jag har min mamma hĂ€r som kan hjĂ€lpa oss!! Hon stĂ€ller upp till tusen <3
Sitter med en kopp kaffe och kollar datorn. Men det Àr ju inte sÄ kul, hoppas pÄ att Emma snart pluggat klar sÄ att vi kan ses! 

lÀgger upp bilder senare idag!

Bilder frÄn idag

HĂ€r la vi Meja.
Men hÀr vill hon vara!
Frukost :)
Jag och Engla Àr fina i hÄrt idag!

Skynda skynda!

Sitter och kollar pÄ fÄngarna pÄ fortet ;)

Vilket jÀkla skit vÀder det har varit idag, snöat som tusan och sedan regn! 
Vill att vÄren ska komma tidigt i Är

 Idag har vi haft stĂ€ddag hĂ€r hemma!! Är ju ganska lĂ€tt stĂ€dat nu nĂ€r v-rummet Ă€r nĂ€stintill tomt!!
LÀngta sÄ efter att soffan ska komma sÄ att jag kan inhandla ny innredning till v-rummet Àr sÄ tomt nu!
Kommer bli sÄ bra nÀr jag Àr klar!! vÀntar och lÀngtar.. Var nere hos vÄran granne Johanna förut som skulle pÄ bal i kvÀll, hjÀlpte henne att fixa hÄret och sminket :)
Jonatahn sover hos sin mormor idag IGEN! Saknade henne förmycket tydligen ;) söt han Àr!
Men han har feber idag och mamma ringde och sa att han hade sÄ ont i örat sÄ han grÀt, hoppas att det blir bÀttre annars Àr det risk för att det kan vara öroninflammation, han Àr hostig och snuvig ocksÄ.
Engla har ocksÄ hosta, fan att det bara ska gÄ runt runt. SÄ det blir vÀl inget dagis för dom pÄ mÄndag om det ska vara sÄ hÀr!
Suck!
 
Meja tar sig fram superfort nu, eller ja det gÄr fortare bakÄt ;) ska lÀgga upp bild!
till veckan blir det gröt pÄ menyn för hennes del :D kul det ska bli att börja med smakisar igen! tiden gÄr sÄ fort nu, och allt hÀnder pÄ en gÄng.. Och snart börjar det nÀrma sig födelsedagar :)
Jonathan fyller 5 till sommaren, 5 Är shit! Tycker det lÄter sÄ konstigt att JAG har en son som Àr 5 Är kÀnner mig gammal nÀr jag tÀnker pÄ det fast jag bara snart Àr 23!

TÀnkte att jag skulle ta en dag frampÄ och Äka till Ullared och inhandla en del födelsedagspresenter till alla! Engla fyller ju i maj och mitt gudbarn Alice, Jonatahn Andreas och hans lillasyster fyller i juni och Meja fyller 1 Är i juli!! SÄ det blir en del. Men det Àr iallafall kul att köpa presenter sÄ det Àr ju bra!
 

Fredag..

Jaha dÄ var det redan fredagskvÀll hÀr hos oss!
 
Idag har det inte hÀnt sÄ mycket hÀr hemma, Andreas har jobbat och jonathan har varit hos mamma och sedan hos sin kompis Jacob :) Men mamma var hÀr en stund, hon hade köpt med sig semlor!! Har fÄtt upp gardiner nu, sÄ nu Àr det snart ingen jul kvar. lÀngtar till vÄren och sommaren!
Imorgon ska vi storstÀda hÀr hemma tvÀtta alla golv, bÀddarent i sÀngarna mm..
 Meja sitter utan stöd en liten stund nu :) Hon Àr sÄ duktig och det dröjer nog inte lÀnge förrens hon kryper runt hÀr hemma, hon Älar sig nu och stÀller sig pÄ alla fyra! Har tÀnkt börja ge henne gröt nÀr hon Àr lite bÀttre och har slutat hosta, helammar ju forfarande. NÀ nu ska jag kÀka lite nudla och se vad som kommer pÄ tv, sedan blir det sÀngen för jag börjar bli riktigt trött!!

Farfar!

Andreas pappa har sovit hÀr inatt! Engla avfudar sin farfar <3

 Är roligt att Anders Ă€r hĂ€r dĂ„ det blir pĂ„ ett annatsĂ€tt med barnen och med oss!
Engla tycker det Àr jÀttekul nÀr farfar Àr hÀr och hÀlsar pÄ! Det tycker Jonathan ochsÄ men hans favorit Àr mormor sÄ han har sovit dÀr i natt!
 Blev pizza i gÄr sÄ trÄkigt att laga mat nÀr det bara var jag och Engla hemma. Sen fick jag lite tid över sÄ dÄ passade jag pÄ att lÀgga upp bilder pÄ fb och hÀr pÄ bloggen :) Börjar bli lite ordning pÄ mig!
 
Meja sov sig igenom hela dagen igÄr, skönt att hon börjat att Àta lite nu iaf! Hoppas att medecinen hjÀlper lite snart för det Àr sÄ jobbigt för henne med allt slem och hosta som hon har :(


Bilder


inne dag idag.

Idag Àr vi bara hemma, jag och smÄ flickorna :)
 
Jonatahn var hÀr och " hÀlsade pÄ " förut, han ville inte komma hem idag utan bestÀmde sig för att han skulle sova hos mormor inatt ocksÄ! haha.
 Meja har sovit nÀstan hela dagen bara vaknat till en liten stund och fÄtt i sig sin medicin (bricanyl)
och Àtit iaf tvÄ gÄnger!! Skönt att hon fÄr i sig lite. Andreas och hans pappa Àr och jobbar sÄ det Àr lite lÄngtrÄkigt att bara sitta inne, men sÄ som det har snöat idag har man ingen större lust att gÄ ut ÀndÄ! Fick packat ner nÀstan alla julsaker igÄr har nÄgra saker kvar uppe. SÄ nu Àr det nÀstan helt tomt i v-rummet! Vi har ju sÄlt vÄran soffa och den nya kommer inte förrens i februari!! SÄ jag fÄr vÀnta med att fixa iordning tillsdess!

Hemska vinter..

Det har snöat hela dagen, jag vill att vÄren ska komma nu!!
 
Åkte upp till vĂ„rdcentralen med Meja idag hon Ă€r inte alls bra, fjĂ€rde dagen med feber hon hostar och vill inte Ă€ta!
Fick ta stick i fingret och lĂ€karen lyssnade pĂ„ henne, visade sig att det var virus och att vi skulle ha koll pĂ„ henne sĂ„ att det inte blir vĂ€rre, och sĂ„ hon inte blir uttorkad! Är sĂ„ jobbigt att hon inte vill Ă€ta.. tycker sĂ„ synd om henne
 Idag sover Jonathan hos mamma/mormor!! Han tycker att det Àr jÀttekul att sova dÀr, Àr sÄ skönt för honom att fÄ lite egentid ocksÄ och komma bort frÄn smÄsystrarna lite. Sara kom förbi idag ocksÄ, var jÀttekul att trÀffa henne har inte setts pÄ lÀnge, förlÀnge!
Blir nog en tidig kvÀll för mig om det gÄr, för jag kÀnner mig helt slut idag.  
Bilder kommer nÀr jag fÄr tummen ur att lÀgga upp bilderna pÄ datorn!! kÀnns som jag har noll tid!

 Idag har jag Àven pratat med min storebror igen efter ca 2 1/2 Är! KÀnns sÄ skönt att dra ett streck över det som hÀnt och nu blickar vi framÄt istÀllet :)
Ska bli kul att trÀffas igen och inte bara för min skull utan Àven för barnen.
Jonathan har inte trÀffat Jonas sen vi bröt med varandra, och Engla och Meja har aldrig trÀffat sin morbror.

negerbollar!!

Sitter just nu och mummsar pÄ kaffe och negerboll! 
 Hade ju lovat Jonathan att vi skulle göra det sen i söndags men det har inte hunnits med dÄ vi har haft fullt upp. Idag fick vi lite tid över nÀr Emma var hÀr, hinner alltid att göra bra saker nÀr hon kommer pÄ besök :) Vi fick klÀttav granen och slÀngt ut den! Vi slÀngde ut den genom fönstret för att vara exakt!!
 Skönt att den Àr borta nu, den stod bara och barra! Hua, ska försöka packa ner dom andra julgrejerna ocksÄ. 
Jag har ju en del tomtar om man sÀger sÄ, sÄ jag vet inte vart jag ska börja riktigt bara.. 
 Meja Àr förkyld sÄ vi har bara varit inne idag!
Var ut igÄr nÀr Wilma, Alice och Sofie var hÀr. Mamma kom och passad meja sÄ jag slapp dra ut henne i det kalla! Var lika trevligt som alltid nÀr kusinSofie o barnen hÀlsar pÄ.

Besök hela dagen!

Idag har Andreas och hans pappa varit och jobbat alltid lika kul för barnen att trÀffa farfar en stund!!
Min mamma kom hit lite senare och tog en fika och hjÀlpte mig med gardinerna i sovrummet.
Lite senare kom Andreas mamma och hans minsta smÄsystrar, Elin och Linnea!!
BÄde Jonathan och Engla vÀnta och vÀnta pÄ att dom skulle komma för dom var pÄ torp innan sÄ det tog en stund. Vi fikade och Ät mat och sen satt jag och Agnetha mest och kollade pÄ vÄra barn/barnbarn som spelade spel och lekte med ALLA leksakerna som lÄter, dom har iaf roligt med varandra!! 
BÄde Jonathan och Engla fullkomligt  Àlskar Linnea :)
 Sen kom Andreas och Anders/farfar hem igen och dÄ var det dags att Äka hem för deras del!
Jonathan var sÄ ledsen och förtvivlad rentutsagt för att dem skulle Äka!
Vi var dumma och han ville inte bo hos oss lÀngre utan ville flytta hem till Linnea,
tyckte sÄ synd om honom!!

sÄ denna dagen har gÄtt fort och har varit en vÀldigt trevlig söndag,
med glada,trötta,förkylda och arga barn! hoppas att eran dag har varit bra!

 Imorgon blir det livat hÀr för dÄ kommer Sofie och Willma hit :D ska bli skoj!!


RSS 2.0